κλασικό μπαλέτο

Το μάθημα του ΜΠΑΛΕΤΟΥ βασίζεται πάνω στις τεχνικές της θεωρίας της Vaganova και διδάσκεται από διπλωματούχους δασκάλους χορού του υπουργείου Πολιτισμού.

Είναι ένα δομημένο είδος χορού, με διδακτική μεθοδολογία που βασίζεται κυρίως στις δυο μεγάλες σχολές κλασικού χορού, την Ιταλική και τη Ρωσική.

Η εκμάθηση της τεχνικής του μπαλέτου ξεκινά από την ηλικία των 7 ετών, ώστε το σώμα να είναι έτοιμο να τη δεχτεί και σταδιακά να φτάσει στην τάση του κλασικού χορού να υπερβεί το έδαφος και να φτάσει το “αέρινο” με τη χρήση των πουέντ.

σύγχρονος χορός

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ χορός από την άλλη, έρχεται να καλύψει την ανάγκη των ανθρώπων να εκφραστούν μέσα από το σώμα τους, με μια διαφορετική από αυτή του μπαλέτου πρόθεση. Ξεκίνησε ως μια μορφή αντίδρασης στις αυστηρές δομές του κλασικού χορού και ως μια ανάγκη των χορευτών να έρθουν πιο κοντά στη “φυσική” ανθρώπινη κίνηση.

Από το 1920 ως σήμερα έχει επηρεαστεί από διάφορους χορευτές, μερικοί εκ των οποίων δημιούργησαν το δικό τους ρεύμα και την προσωπική τους τεχνική. Η Duncan, η Graham, ο Liman, ο Kunningham είναι μερικοί απ’ αυτούς. Επηρεασμένο απ’ όλα τα είδη καθώς και από την τεχνική release, το μάθημα του σύγχρονου χορού θα έχει και πάλι τον ίδιο στόχο, την έκφραση του ανθρώπου μέσω του σώματος.

μουσικοκινητική αγωγή

Οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές έρχονται σε επαφή με το μπαλέτο καθώς και το ρυθμό, τη μουσική και την ελεύθερη έκφραση μέσα από τη ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

χοροθέατρο

Η τεχνική κατάρτιση που διαθέτουμε πάνω στη θεωρία του θεάτρου και την τέχνη του χορού, καθιστά δυνατή τη δημιουργία του τμήματος ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ.

Εξ ορισμού αυτό το μάθημα έρχεται να ενώσει τις δυο παραστατικές τέχνες, προσφέροντας ακόμη μια δυνατότητα έκφρασης στους νεαρούς μας φίλους, δίνοντάς τους νέα ερεθίσματα και αναπτύσσοντας τη φαντασία τους.

body  percussion

Η διδασκαλία απευθύνεται όχι μόνο σε χορευτές και μουσικούς, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν και να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του ρυθμού. Παρουσιάζονται βασικές ρυθμολογικές έννοιες και εφαρμογές χρησιμοποιώντας τους ήχους του σώματος σε συνδυασμό με χορογραφία.

 

Το BODY PERCUSSION (σωματικά κρουστά ) είναι η διαδικασία παραγωγής ήχου χρησιμοποιώντας το σώμα με ηχηρές κινήσεις .

οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας τα σωματικά κρουστά ,προσπαθουν να εξοικειωθούν με το σώμα τους, να εξασκηθούν στον αυτοσχεδιασμό, την κίνηση και στη σύνθεση .

 

,,

ΣΥΝ – ΚΙΝΟΥΜΑΙ

Το μάθημα είναι αφιερωμένο στη μοναδική σχέση γονέα και παιδιού.

Ο χορός η μουσική και το δημιουργικό παιχνίδι θα είναι οι τρόποι, η διασκέδαση ο στόχος μας,

Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 εως 8 ετών και γονείς κάθε ηλικίας.